ATELIERCAFEE

ATELIERCAFEE is het maandelijks gratis doe-het-zelf-café voor jongeren op woensdagavond bij Fabriek A Brak in jeugdhuis 't Kasseiken in Wachtebeke.
Doorlopend van 20 tot 23 uur.

 

maak - ontmoet - drink - ontspan - breekdeweek

We gaan elke maand voor een andere techniek. Wij voorzien het nodige materiaal. Jij de goesting om samen met anderen op 't gemak iets te maken.

Of wil je gewoon een creatief projectje waar je aan bezig bent afwerken in gezelschap? Dit kan ook tijdens het Ateliercafee.

ATELIERCAFEE NR. 06: 18-09-2019

KOPEREN KANDELAAR

 

We spelen met koperen koppelingen van gasbuizen en houten bezemstelen en maken zo een prachtige hippe kandelaar voor op tafel of je vensterbank te zetten.

Wij voorzien het nodige basismateriaal, jij de creativiteit!

ATELIERCAFEE NR. 07: 23-10-2019

SCHRINKELPAPIER

 

Je tekent iets op schrinkelpapier, dat gaat in de oven en krimpt 5 keer, zo ziet elke tekening er uiteindelijk mooi uit :D!

Wij voorzien het basismateriaal voor de sleutelhanger, jij het enthousiasme!

ATELIERCAFEE NR. 08: 18-12-2019

FIMO JUWELEN

We spelen met plasticine (Fimo) en maken hier kleurrijke parels en figuren mee. Na het bakken in de oven zijn deze klaar om juwelen (ketting, armband, broche, oorbellen) van te maken.

Wij voorzien het nodige basismateriaal, jij de goesting om met je handen bezig te zijn!

 


VOORBIJE ATELIERCAFEE'S

ATELIERCAFEE NR. 05: 28-08-2019

BORDUREN

 

We spelen met de borduurmachine. Breng textiel zoals een t-shirt of een paar sokken én een (digitale) tekening of quote mee en maak prachtige unieke (kledings)stukken!
Wij voorzien het nodige basismateriaal, jij de creativiteit!

ATELIERCAFEE NR. 04: 19-06-2019

BUTTONS MAKEN

 

We spelen met de buttonmachine. Maak een tekening, collage of knip een grappig stukje uit een magazine en maak er zelf een BUTTON van. Leuk, easy, gepersonaliseerd, voor jezelf of als cadeautje. 
Wij voorzien het nodige basismateriaal, jij de creativiteit!

ATELIERCAFEE NR. 03: 13-03-2019

UPCYCLING: LAMP UIT BLIK

We spelen met pmd-afval. Snij en bewerk gouden blikken en maak er een prachtige lamp van. Hangend of staand? Kies maar. We voorzien het nodige basismateriaal (werkgerief en blikken, lampen, kabels en fittingen). Heb je hier zelf materiaal voor? Vb. schakelaar, stroomkabel, lampen, verfspuitbussen,... Breng het zeker mee.

ATELIERCAFEE NR. 02: 06-02-2019

STEMPELS

We spelen met lino. Graveer tekst en tekening in rubber en maak zo persoonlijke stempels. We voorzien rubber en mesjes. Heb je hier zelf materiaal voor? Breng het gerust mee.

ATELIERCAFEE NR. 01: 12-12-2018
PYROGRAAF

 

We spelen met de pyrograaf. Graveer tekst en tekening in houten voorwerpen. Wij voorzien houten sleutelhangers, lepels en snijplankjes. Wil je in iets anders branden? Breng het dan zelf mee.