MISSIE & VISIE

Wat willen we precies bereiken met het project en waar werken we naartoe? Hoe gaan we aan de slag om onze doelen te bereiken?

Onze missie en visie

F.A.B. wil een plaats zijn waar jongeren hun artistieke ei kwijt kunnen. Waar ze kunnen experimenteren, bijleren en groeien. Waar fouten maken moet kunnen. Upcycling en het gebruik van afgedankte materialen is een beperking die creativiteit stimuleert, maar ook het belang van duurzaamheid in de kijker zet. F.A.B. wordt verder vormgegeven door de inbreng van deelnemers en begeleiders. Het is een participatief verhaal, waarin we samen zoeken naar de weg die we als project willen bewandelen. Zowel de begeleiders als de deelnemers worden hierin begeleid en ondersteund door de projectmedewerkers en onze partners.

 

We richten ons met dit project op alle jongeren, jongens en meisjes, uit Lochristi, Wachtebeke en omstreken tussen 15 en 29 jaar.
Ook op sociaaleconomisch gebied willen we alle jongeren bereiken en wordt er actief ingezet op laagdrempelige en betaalbare activiteiten..

 


Onze doelstellingen

1.     F.A.B. biedt jongeren ruimte en professionele begeleiding aan om hun creativiteit, artistieke talenten en competenties te ontdekken en ontwikkelen. 

 

2.      F.A.B. trekt jongeren, georganiseerd of niet georganiseerd, op een ongedwongen en creatieve manier aan, werkt inspirerend en laat hen kennis maken met het jeugdhuis door in te spelen op huidig noden en behoeften.

 

3.      F.A.B. is een intensieve uitwisseling en samenwerking tussen jeugdhuis Lodejo en jeugdhuis ’t Kasseiken. Zo komen we tot een grote mate van uitwisseling tussen deelnemers, begeleiders en partners om zo het leerproces van elke actor te verrijken.

 

4.      F.A.B. brengt jongeren een bewustzijn bij van de mogelijkheid en het belang van duurzaamheid in tegenstelling tot de huidige tijdsgeest van de wegwerpeconomie. Hergebruik, upcycling en duurzaamheid staan centraal.